Föhnborstel Tips

Wil jij het beste resultaat uit jouw föhnborstel halen? Dan doe je er goed aan om met een aantal tips rekening te houden. Deze tips hebben te maken met zowel de bescherming van jouw haar als het gebruik van een warmeluchtborstel. Pas wanneer je ook goed voor je haar zorgt, kan de borstel voor het beste resultaat zorgen. Daarnaast zijn er wat handige tricks om rekening mee te houden wanneer je aan de slag gaat met een föhnborstel. Zo moet je bijvoorbeeld van tevoren bepalen hoe je wil dat je haar valt voor het beste resultaat. Hieronder een aantal tips voor als je van plan bent om gebruik te maken van een föhnborstel.
BaByliss AS121E

Tips bij gebruik warmeluchtborstel

  • Zorg dat je altijd gebruik maakt van een hittebeschermende spray. Deze heat protection sprays zorgen ervoor dat jouw haar beschermd is tegen de hitte van de föhnborstel. Wanneer je niet zo’n spray gebruikt, kunnen de hoge temperaturen ervoor zorgen dat de kwaliteit van je haar snel achter uit gaat. Daardoor breekt je haar sneller af, wordt het droger en verliest het zijn glans.
  • Ga voor de beste föhnborstel om het beste resultaat te behalen.
  • Kies van tevoren of je liever wil dat je haar naar binnen of naar buiten valt. Om je haar naar binnen te laten vallen, zul je de föhnborstel tenslotte onder de lok moeten plaatsen. Wil je liever dat je haar naar buiten valt, dan moet de borstel boven de lok geplaatst worden.
  • Verdeel je haar in laagjes. Start met de onderste laag en zet de rest van het haar vast op je hoofd. Bij iedere stap haal je net wat meer haar los. Zorg dat je niet te grote lokken tegelijk pakt voor het beste resultaat.
  • De juiste volgorde om je haar met een föhnborstel in model te krijgen, is door te beginnen bij de hoofdhuid. Vanaf daar werk je langzaamaan naar beneden.
  • Zorg dat de borstel in beweging blijft en herhaal dat een aantal keer tot je haar droog is. Vanaf dat moment kun je deze lok apart leggen en doorgaan met de rest van het haar.
  • Sluit af met een glansspray om ervoor te zorgen dat jouw haar na het gebruik van een föhnborstel een glanzend resultaat krijgt. Door gebruik te maken van een dergelijke spray blijft het glanzende resultaat gedurende de hele dag behouden.