Beste Roterende Föhnborstel 2024

Met de beste roterende föhnborstel word jij een stylist. Wil jij ook net zo’n mooie haarstijl als bij de kapper, maar dan gewoon thuis in je eigen badkamer? Dan is een roterende föhnborstel misschien wel dé tool waar jij naar op zoek bent! Niet langer hoef je uren voor de spiegel te staan om je haar perfect te krijgen, want met deze handige gadget style je je haar net zo gemakkelijk als een professional.

Stel je eens voor: Je staat voor de spiegel met je nieuwe roterende föhnborstel in je hand. Je zet hem aan en voelt de krachtige luchtstroom door je haar gaan. De borstel begint te roteren en jij beweegt hem gemakkelijk door je lokken heen. Langzaamaan zie je de perfecte coupe ontstaan. Door de automatische rotatie van de borstel is het stylen van je haar echt een fluitje van een cent! Je haar wordt gladder, voller en krijgt een mooie glans. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel de beste föhnborstel vinden.

In dit artikel vind je de beste draaiende föhnborstels van 2024, zodat jij straks de perfecte keuze kunt maken voor jouw haartype en haarwensen. Want zeg nou zelf, wie wil er nu niet elke dag de perfecte coupe zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen? Met een roterende föhnborstel wordt het stylen van je haar een makkie en kun je elke dag de show stelen met een prachtige look!

Beste Roterende Föhnborstels van 2024

Naam Opzetstukken Snelheidsstanden Warmtestanden Prijs
1
Dyson Airwrap Complete
6
3
3
2
BaByliss AS200E
4
2
2
3
Remington AS8606
4
2
2
4
BaByliss AS970E
4
2
2
5
Philips AirStyler 7000 Series
2
2
3
6
Rowenta CF9620
3
3
3
7
BaByliss AS773E
-
2
3
8
Beuer HT 80
2
2
2
9
BaByliss AS950E
2
2
2
10
Remington AS8810
3
2
2

1. Dyson Airwrap Complete

Als het gaat om haarstylingsapparaten, is de Dyson Airwrap Complete een van de meest bekende en inmiddels ook meest populaire varianten op de markt. Deze revolutionaire föhnborstel maakt gebruik van de allernieuwste technologieën om je haar te stylen zonder extreme hitte te gebruiken, waardoor het haar gezonder blijft en minder snel beschadigt. De Airwrap Complete wordt geleverd met verschillende opzetstukken die het mogelijk maken om diverse haarstijlen te creëren. Let wel: Dit is ook meteen de duurste variant in de lijst. Maar daar krijg je ook een topapparaat voor terug.

Opzetstukken en haartypes

De Dyson Airwrap Complete is wat ons betreft de Rolls Royce onder de roterende föhnborstels. Het apparaat wordt geleverd met een compleet setje opzetstukken die elk hun eigen voordeel hebben. Zo is er een opzetstuk om je haar te krullen, een opzetstuk om je haar glad te föhnen en nog vier verschillende opzetstukken om je haar extra volume en textuur te geven. Deze opzetstukken zijn ontworpen voor verschillende haartypes en haarlengtes, zodat je altijd het gewenste resultaat kunt behalen. Van fijn tot dik haar en van lang tot kort haar, de Dyson Airwrap Complete is geschikt voor iedereen.

Snoerlengte

Een grote tekortkoming bij veel föhnborstels is dat het snoer niet lang genoeg is. Daar heb je bij de Dyson Airwrap Complete geen last van. Het snoer is 2,675 meter lang en biedt daarmee genoeg bewegingsvrijheid om je haar overal te stylen. Of je nu voor de spiegel staat of je haar in een andere ruimte wilt stylen, met deze föhnborstel hoef je je geen zorgen te maken dat het snoer te kort is.

Pluspunten

 • De Airwrap Complete is zeer veelzijdig en kan verschillende haarstijlen creëren zonder extreme hitte te gebruiken. Hierdoor blijft het haar gezond en raakt het minder snel beschadigd.
 • Het apparaat is eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met een complete set opzetstukken die geschikt zijn voor verschillende haartypes en haarlengtes.
 • De föhnborstel heeft een lang snoer van 2,675 meter, wat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.
 • De Dyson Airwrap Complete heeft een gestroomlijnd en stijlvol design, waardoor het apparaat ook mooi staat in je badkamer.

2. De BaByliss AS200E als beste roterende föhnborstel

Roterende föhnborstels zijn in verschillende prijsklassen te koop. Ben je op zoek naar een betaalbare variant? Dan nemen we je graag mee naar deze van BaByliss. Het gaat om de AS200E, beter bekend als de Dry, Straighten ^ Style föhnborstel. Deze draaiende föhn koop je al voor ongeveer 50 euro en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om jouw haar goed in model te krijgen.

Opzetstukken en haartypes

De beste BaByliss föhnborstel wordt geleverd met vier verschillende opzetstukken. De eerste is een 50 mm borstel die geschikt is voor het creëren van slag in je haar. De tweede is een 20 mm borstel die is ontworpen om je haar meer volume mee te geven. Let wel: Deze borstel roteert niet, de 50 mm borstel wel. Daarnaast is er nog een blaasmond en een straightening opzetstuk voor steil haar.

Snoerlengte

Het snoer van de BaByliss AS200E Brush is 1,8 meter lang. Daarmee is het niet het langste snoer, maar desondanks biedt hij voldoende bewegingsvrijheid.

Pluspunten

 • De BaByliss AS200E is een veelzijdige föhnborstel die geschikt is voor het creëren van diverse haarstijlen.
 • Het apparaat wordt geleverd met vier verschillende opzetstukken die geschikt zijn voor verschillende haartypes en lengtes.
 • De föhnborstel heeft een snoer van 1,8 meter, wat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.
 • Deze BaByliss borstel is uitgerust met een koude stand, waardoor je haar langer in model blijft zitten.

3. Remington AS8606 Curl & Straight

De Remington Curl & Straight AS8606 is een veelzijdige föhnborstel waarmee je haar extra volume en krullen kunt creëren. Het is dan ook de nummer één als beste Remington föhnborstel. Het apparaat heeft maar liefst vier opzetstukken voor het allerbeste resultaat. Met deze föhnborstel creëer je snel en gemakkelijk een professioneel ogende haarstijl.

Opzetstukken en haartypes

De Remington AS8606 Curl & Straight wordt geleverd met vier opzetstukken die je helpen bij het creëren van verschillende looks. Het apparaat wordt geleverd met een krultangopzetstuk en een stijltangopzetstuk, waardoor je zowel krullen als steil haar kunt creëren. Daarnaast zijn er extra opzetstukken die zorgen voor meer volume en textuur in je haar. Deze opzetstukken zijn speciaal ontworpen voor verschillende haartypes en haarlengtes, zodat je altijd het gewenste resultaat kunt bereiken, ongeacht je haartype.

Snoerlengte

De Remington AS8606 Curl & Straight heeft een snoerlengte van 3 meter, waardoor je voldoende bewegingsvrijheid hebt tijdens het stylen van je haar. Of je nu voor de spiegel staat of je haar in een andere ruimte wilt stylen, het snoer is lang genoeg om comfortabel te kunnen werken.

Pluspunten

 • De Remington AS8606 Curl & Straight is een veelzijdig apparaat dat zowel krullen als steil haar kan creëren, zonder het haar bloot te stellen aan extreme hitte. Dit helpt bij het behoud van gezond haar en minimaliseert schade.
 • Het gebruik van de Curl & Straight is eenvoudig en het apparaat wordt geleverd met verschillende opzetstukken die geschikt zijn voor diverse haartypes en haarlengtes.
 • Met de langere snoerlengte van 3 meter heb je genoeg bewegingsvrijheid om je haar comfortabel te stylen.
 • De Remington AS8606 Curl & Straight heeft een modern en stijlvol ontwerp.

4. BaByliss Big Hair Luxe AS970E

Een andere top föhnborstel van BaByliss is de Big Hair Luxe AS970E. Dit apparaat combineert functionaliteit met geavanceerde technologieën om je haar te stylen en volume te geven. Dat kan deze föhnborstel allemaal zonder extreme hitte te gebruiken en dat is natuurlijk alleen maar beter voor je haar. Met de BaByliss Big Hair Luxe AS970E kun je diverse haarstijlen creëren, variërend van zachte krullen en golven tot glad en volumineus haar.

Opzetstukken en haartypes

Bij dit apparaat worden vier verschillende opzetstukken geleverd. Deze opzetstukken maken de BaByliss föhnborstel ene goede keuze voor ieder haartype. Tot de meegeleverde opzetstukken behoren onder meer een krulopzetstuk en een gladmakend opzetstuk. Bovendien zijn er extra opzetstukken voor extra volume. De aanwezigheid van de ionische anti-frizz functie zorgt ervoor dat haar pluisvrij blijft. Zo krijg je een glanzend resultaat.

Snoerlengte

Met een snoerlengte van 2,5 meter maakt de BaByliss Big Hair Luxe AS970E föhnborstel het een fluitje van een cent om vrij te blijven bewegen tijdens het stylen van je haar. Of je nu een dansje doet voor de spiegel terwijl je je nieuwe look bewondert of niet.

Pluspunten

 • Dit apparaat maakt het mogelijk om diverse haarstijlen te creëren zonder het haar aan extreme hitte bloot te stellen.
 • Het gebruiksvriendelijke ontwerp van het apparaat wordt versterkt door de meegeleverde complete set opzetstukken, die geschikt zijn voor verschillende haartypes en haarlengtes.
 • Met een snoerlengte van 2,5 meter biedt de BaByliss Big Hair Luxe AS970E voldoende bewegingsvrijheid om je haar comfortabel te stylen, ongeacht waar je je bevindt.
 • Het ontwerp van de BaByliss Big Hair Luxe AS970E misstaat niet tussen je andere apparaten.

5. Philips AirStyler 7000 Series

Philips staat bekend om zijn producten van kwaliteit. Het is dan ook geen wonder dat de Philips AirStyler 7000 Series hoog scoort in de categorie beste roterende föhnborstels. De borstels van deze föhn draaien twee richtingen uit om verschillende stylen te creëren. Daarnaast is de styler voorzien van een toermalijnen keramische coating om het haar meteen te verzorgen tijdens gebruik.

Opzetstukken en haartypes

De airstyler van Philips beschikt over een vermogen van 1.000 Watt waardoor hij de beste resultaten produceert. Daarnaast wordt hij geleverd met twee opzetstukken. De eerste is een intrekbare borstel van 30mm waarmee je golven in het haar maakt. De ronde borstel van 50mm geeft het haar volume en glans. De aanwezigheid van de Care+-stand maakt deze föhnborstel af. Hiermee wordt je haar gedroogd op de optimale temperatuur.

Snoerlengte

De Philips AirStyler 7000 Series heeft geen lang snoer. Waar de meeste föhnborstels een minimale lengte hebben van 2 meter, komt die van Philips niet verder dan een lengte van 1 meter 80.

Pluspunten

 • De Philips AirStyler 7000 Series is uitgerust met een toermalijnen keramische coating voor bescherming en verzorging van het haar.
 • De borstelt draaien in twee richtingen, hiermee creëer je nog meer looks.
 • Door gebruik te maken van 1000 Watt creëert de airstyler van Philips een optimale luchtstroom en droogkracht voor de beste resultaten.
 • Geleverd met twee opzetstukken.

6. Rowenta Ultimate Experience Roterende Krulborstel CF9620

Maak kennis met de Rowenta Ultimate Experience Roterende Krulborstel CF9620. Wil jij in een handomdraai een look creëren waarbij het lijkt alsof je net bij de kapper bent geweest? Zoek dan niet verder.  Deze roterende krulborstel van Rowenta heeft alles wat je nodig hebt.

Opzetstukken en haartypes

Bij de Rowenta Ultimate Experience Roterende Krulborstel CF9620 krijg je verschillende opzetstukken cadeau. Om de roterende borstel geschikt te maken voor dun en slap haar, dik en weerbarstig haar en pony’s en tot in de puntjes verzorgd haar kun je rekenen op maar liefst drie opzetstukken. Daarnaast is het apparaat voorzien van een geavanceerde Style Assist modus waardoor het meeste werk al uit handen wordt genomen voor het perfecte resultaat.

Snoerlengte

Ook over het snoerlengte van de Rowenta CF9620 hebben we niets te klagen. Dit apparaat is namelijk uitgerust met een snoer van maar liefst 2 meter.

Pluspunten

 • De Rowenta Ultimate Experience Roterende Krulborstel CF9620 is vanwege de aanwezigheid van maar liefst drie opzetstukken geschikt voor verschillende haartypes en haarlengten.
 • Het apparaat wordt niet te warm.
 • De geavanceerde Style Assist modus zorgt ervoor dat je haar binnen no time zit zoals je wilt.
 • De bruin met zwarte kleuren van de Rowenta CF9620 maken hem uiterst stijlvol en modern.

7. BaByliss AS773E Hydro Fushion Roterende Föhnborstel

Wie op zoek is naar de beste föhnborstel, komt vaak terecht bij BaByliss. Het is dan ook geen wonder dat het merk zo goed vertegenwoordigd is in deze lijst. De BaByliss Hydro-Fusion Air Styler AS773E is een andere favoriet van ons. Hiermee creëer je tenslotte een gladde steile blow-dry.

Opzetstukken en haartypes

Wie op zoek is naar een simpele roterende föhnborstel heeft misschien al wel eens gehoord van de AS773E Hydro Fushion. De föhn roteert twee richtingen op en beschikt over een grote borstel van 50mm. Extra opzetstukken worden bij deze variant van BaByliss niet meegeleverd. Daarnaast maakt deze borstel gebruik van geavanceerde plasmatechnologie waarmee de vochtbalans wordt hersteld. Zo krijg je het beste resultaat met pluisvrij haar.

Snoerlengte

Het snoer dat aan de AS773E vastzit is ideaal voor als je je haar in model aan het brengen bent. Het snoer is tenslotte 2,5 meter lang en kan flexibel alle kanten opdraaien.

Pluspunten

 • De BaByliss föhnborstel AS773E is een prima instapmodel.
 • Maakt gebruik van geavanceerde plasmatechnologie om je haar te hydraten.
 • Geleverd met flexibel snoer van 2,5 meter lang.

8. Beurer HT 80

Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je haar in model te krijgen, dan is de Beurer HT 80 wellicht iets voor jou. Deze innovatieve föhnborstel is speciaal ontworpen om het in model brengen van je haar zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het apparaat heeft een automatisch roterend opzetstuk dat zorgt voor perfecte krullen en meer volume zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

Opzetstukken en haartypes

De Beurer HT 80 wordt geleverd met een automatisch roterend opzetstuk dat zorgt voor prachtige krullen zonder dat je je arm hoeft te bewegen. Dit opzetstuk is ontworpen om te werken met alle haartypes en lengtes, van kort tot lang en van fijn tot dik haar. Het apparaat heeft twee warmte- en snelheidsintstellingen, zodat je de krullen kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Daarnaast krijg je ook nog eens een ander opzetstuk meegeleverd voor volume en veerkracht.

Snoerlengte

Het snoer van de Beurer HT 80 is voorzien van een handig systeem. Het snoer is namelijk 360° roterend waardoor je er nooit mee in de knoop komt te zitten als je je haar aan het föhnen bent.

Pluspunten

 • Met de roterende borstels zit je haar binnen een handomdraai in model.
 • Geleverd met twee opzetstukken. Een voor volume en veerkracht en een voor soepele krullen en golven.
 • Het apparaat heeft verschillende temperatuur- en snelheidsinstellingen, waardoor je de krullen kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.
 • De föhnborstel heeft een lang snoer van 2 meter, wat zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.
 • De Beurer HT 80 heeft een 360° draaischarnier waardoor het snoer nooit in de knoop raakt.

9. BaByliss AS950E Big Hair Dual

Ontdek de BaByliss Big Hair Dual AS950E, een speciaal ontworpen borstel die zorgt voor een volumeboost en meteen een golvende look aan je haar geeft. Door gebruik te maken van ionische technologie verzekert het een pluisvrije afwerking en een extra glans voor je lokken. Daarbij is deze föhnborstel niet alleen geschikt voor mensen met lang haar. Ook op dun en beschadigd haar werkt hij perfect.

Opzetstukken en haartypes

De BaByliss Big Hair Dual AS950E bevat twee speciale opzetstukken waarmee je prachtige looks maakt. Het eerste opzetstuk, een royale 50mm borstel, zorgt voornamelijk voor volume. Het tweede opzetstuk, een compacte 40mm borstel, is perfect geschikt om kortere haarlengtes en pony’s in model te brengen. Daarnaast zorgt deze borstel, in samenwerking met de ionische anti-frizz-technologie, voor een weergaloze glans en pluisvrij haar.

Snoerlengte

De BaByliss AS950E is voorzien van een 2,5 meter lang en ook nog eens meedraaiend snoer. Zo zit je nooit in de knoop als je je bezig bent met je haar.

Pluspunten

 • Deze BaByliss föhnborstel bevat twee opzetstukken waardoor je de föhn kunt gebruiken met zowel lang als kort haar.
 • Beschikt over ionische technologie waarmee je haar verzekerd is van een pluisvrije afwerking.
 • Voorzien van een 2,5 meter lang meedraaiend snoer waarmee je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

10. Remington Keratin Protect Roterende Föhnborstel AS8810

Last but not least, willen we ook deze Remington AS8810 Keratin Protect Rotating Air Styler nog even delen. Dit is de perfecte roterende föhnborstel voor wie graag volume en slag in het haar wil. Daarbij is zo’n föhn borstel natuurlijk multifunctioneel. Niet alleen modelleer je je haar, hij zorgt er ook voor dat je haar eenvoudig droogt.

Opzetstukken en haartypes

De Remington AS8810 wordt geleverd met een drietal opzetstukken die ontworpen zijn voor alle stylingbehoeften. Twee thermische borstels – één van 50 mm met gemengde haren en één van 40 mm met zachte haren – die geschikt zijn voor volume én natuurlijke slag. Daarnaast is er het Root Boost-opzetstuk dat extra volume direct levert vanaf de wortel voor een opvallende look. De aanwezigheid van een cool shot-knop zorgt ervoor dat jouw haar lang in model blijft. Ook beschikt de föhnborstel over een keramische coating om beschadiging tegen te gaan.

Snoerlengte

Bij deze föhnborstel van Remington hoef je ook nooit bang te zijn dat je in de knoop komt met het snoer. Het snoer is maar liefst 3 meter lang en draaibaar zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: je haar in model brengen.

Pluspunten

 • De Remington AS8810 Keratin Protect wordt geleverd met drie opzetstukken waardoor hij geschikt is voor verschillende haartypes en haarlengten.
 • Beschikt over een keramische coating om beschadiging tegen te gaan.
 • Voorzien van een cool shot-knop om je haar langer in model te houden.
 • Met een extra lang snoer van maar liefst 3 meter die ook nog eens draaibaar is.

Veelgestelde vragen over de roterende föhnborstel

Wat is een roterende föhnborstel?
Een roterende föhnborstel is een haarstyling tool waarmee je je haar kunt drogen en stylen. De borstel draait automatisch rond, wat het makkelijker maakt om je haar in model te brengen. Hierdoor kun je je haar net zo mooi föhnen als bij de kapper en loop je altijd rond met de perfecte coupe.
Voor welk haartype is een roterende föhnborstel geschikt?
Een roterende föhnborstel is geschikt voor verschillende haartypes, van fijn tot dik haar. Voor dun haar kun je het beste een borstel met een kleinere diameter gebruiken, terwijl voor dik haar een grotere borstel beter is. Daarnaast zijn roterende föhnborstels geschikt voor zowel lang als kort haar.
Welke opzetstukken worden er geleverd bij een roterende föhnborstel?
Welk opzetstuk jij krijgt meegeleverd bij jouw roterende föhnborstel is afhankelijk van het merk en model dat je hebt gekocht. Vaak worden er meerdere opzetstukken meegeleverd, zoals een blaasmond, een borstel voor extra volume en een borstel voor het gladmaken van het haar.
Hoe lang is het snoer van een roterende föhnborstel?
De lengte van het snoer van een roterende föhnborstel verschilt per merk en model. Over het algemeen hebben deze apparaten een snoerlengte van tussen de 1,5 en 3 meter. Dit biedt voldoende bewegingsvrijheid om je haar te stylen.
Zijn roterende föhnborstels makkelijk te gebruiken?
Ja, roterende föhnborstels zijn over het algemeen makkelijk te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de borstel door je haar te laten gaan terwijl de föhn aan staat. De borstel roteert automatisch, wat het stylen van je haar makkelijker maakt.
Hoeveel kost een roterende föhnborstel?

De prijs van een roterende föhnborstel is afhankelijk van het merk en het model dat je kiest. Over het algemeen variëren de prijzen van €20 tot €150. Duurdere modellen hebben vaak meer functies en accessoires dan goedkopere modellen. De duurste roterende föhnborstel uit deze lijst is die van Dyson.